Stanovalci o domu

Moj novi – zadnji – dom

Preživljam že 77 let zanimivega in razgibanega življenja. Pred petimi leti me je prizadela kap in bolezen rak, sladkorna, hipertenzija,…

S pomočjo društva HOSPIC so me iz bolnice pripeljali v Dom Danice Vogrinec Maribor. Bil sem paraplegik. Poleg neizmerne pomoči žene, ki je po dveh letih umrla zaradi raka na pljučih, sem rabil stalno zdravniško, fizioterapevtsko in negovalno pomoč.

V Domu Danice Vogrinec sem dobil vso pomoč in primerno nadaljevanje, sicer spremenjenega življenja. Bil sem prijetno presenečen; sicer pa izbire nisem imel. V Domu so me zelo lepo sprejeli. Odhod v dom je bila edinstvena in zelo prava odločitev.

Vztrajna fizioterapija in močna volja sta me spravili iz nepokretnosti na voziček, berglo, palico. Danes sem polpokreten,sam hodim s palico, po hiši pa tudi brez. Žal tega žena ni doživela. Ob zadnjem obisku mi je rekla: »Ti se boš zmazal, jaz pa ne.« Čez dva meseca je umrla.

V domu sem prisoten na raznih dejavnostih. Izbor kulturnih, družabnih, zabavnih, izobraževalnih prireditev je velik. Pa tudi zaplešemo, ob priliki. Pa tudi zdravju prilagojene pestrosti dobre hrane ne gre zanemariti.

Z internetom in televizijo spremljam dogodke doma in v svetu. Vzdržujem pa tudi znanje tujih jezikov.

Odnose z zunanjim svetom mi omogočajo tudi pogosti obiski hčerke in vnukov, ki me še posebej razveselijo. Zraven vedno prinesejo kakšne priboljške. Pojem mnogo sadja.

Z življenjem v domu sem zelo zadovoljen!

Hvala vsem zaslužnim!

Jože Kovač
stanovalec – član Sveta Doma